Om oss

öppettider vid utställningar:

tisdag - torsdag: 12:00-14:00

lördag, söndag: 12:00-15:00

måndag, fredag:           stängt


Entré 20 kr, medlemmar gratis

Föreningen

Historik

Föreningen grundades 1974. Vi är en av länets största konstföreningar och har ca 440 medlemmar. Föreningen är medlem i riksförbundet för Sveriges konstföreningar.


Syfte

Söderhamns konstförening är en ideell förening för alla konstintresserade med Söderhamns kommun.


Föreningens syfte är att genom spridning och visning av konst öka förståelsen för nya konstärliga uttrycksformer och genom konstlotterier sprida kvalitativt god konst. I stadgarna står det att föreningen ska arbeta för bildkonst i Söderhamn med omnejd med tonvikt på ungdomar.


Basen i verksamheten sker genom konstutställningar i kommunens konsthall, Kvarnen. Föreningen anordnar förutom utställningar också konstresor, föreläsningar, kurser och konstlotterier.


För information anmäl din e-postadress till vår kanslist. Skriv namn och att du är intresserad av information från Söderhamns konstförening.


 
 
 
 

SÅ BEHANDLAR VI DINA PERSONUPPGIFTER

EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) träder i kraft den 25 maj 2018. Förordningen ska stärka skyddet för den enskildes personuppgifter.


Söderhamns konstförening har ett adressregister för att kunna skicka information till medlemmarna

och kontrollera att medlemsavgiften har betalats. Det innehåller namn, postadress, telefonnummer och e-postadress men inte personnummer. Du har rätt att ta del av vilka uppgifter som registrerats om dig och även begära att uppgifter rättas, raderas eller blockeras.


Föreningen delar inte ut uppgifter från registret till externa intressenter. Om en medlem lämnar föreningen raderas namn och kontaktuppgifter. Eventuella frågor om vår behandling av dina personuppgifter ställs till föreningens kanslist och kassör, Rita Sjögren.